14:26 / 22.03.2018.

Autor: HRT

Centar za ženske studije o Istanbulskoj konvenciji

-

-

Foto: - / -

O važnosti ratifikacije govorilo se i u Centru za ženske studije. Poručeno je da se u konvenciji ne spominje rodna ideologija, nego isključivo rodna ravnopravnost.
O važnosti ratifikacije govorilo se i u Centru za ženske studije. Poručeno je da se u konvenciji ne spominje rodna ideologija, nego isključivo rodna ravnopravnost.

Katkad sam imala osjećaj da određene interesne skupine pokreću inkviziciju s prijetnjama, s mržnjama, s raznoraznim lažima i alternativnim činjenicama koje su se toliko nagomilale u javnom prostori da više nitko nije siguran što zapravo piše u konvenciji, rekla je Marija Puh iz HNS-a.

Sabina Glasovac iz SDP-a rekla je kako joj je drago da će se Hrvatska ujediniti po tom pitanju, da borba protiv nasilja nad ženama nema političku boju, nema, usudit ću se reći ni ideološku jer ovo je nadstranačko pitanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!