10:38 / 28.03.2019.

Autor: HRT/Hina

Cerovac: Od ponoći dopušten rad na polarnom kruzeru

Foto: Dragan Turina/HRT

Foto: Dragan Turina/HRT

Foto: - / HRT

I ime čelnika Štrajkaškog odbora Uljanika Borisa Cerovca u medijima se pojavilo među osobama osumnjičenima za malverzacije u Uljaniku.
Štrajkaški odbor pulskog Uljanika od ponoći će ponovno dopustiti ulaz u krug brodogradilišta kooperantima koji su angažirani na polarnom kruzeru, dok su radnici Uljanika i dalje u štrajku, potvrdio je  predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Odluka je donesena na sjednici Štrajkaškog odbora popodne, nakon što je odvjetnički tim brodovlasnika Scenic grupe prijepodne najavio podnošenje kaznenih prijava protiv članova Štrajkaškog odbora i Uprave Uljanika zbog nemogućnosti ulaska kooperanata koji rade na polarnom kruzeru.

- Takav način pristupa ovoj problematici od brodovlasnika je ispod svake razine komunikacije. U toj borbi za ostanak Uljanika je i borba za njih kooperante, ali i za brodovlasnika, jer u slučaju prihvaćanja plana restrukturiranja i taj bi kruzer bio na vrijeme gotov. Ovako smo u situaciji da sve vodi prema jednom smjeru koji nije dobar za radnike Uljanika, istaknuo je Cerovac u izjavi za Hinu.

On će zajedno s ostalim članovima Štrajkaškog odbora sutra ujutro u Pazinu čekati odluku Trgovačkog suda za koju se, kako je rekao, nada da će "biti ista kao i ona današnja u Rijeci".

- Nakon sutrašnje odluke Trgovačkog suda u Pazinu znat ćemo što nam je činiti - ili ćemo pozvati ljude da autobusima napuste Hrvatsku ili ćemo se i dalje boriti za naš Uljanik, zaključio je Cerovac.Cerovac: Krenula je hajka na mene kako bi i mene ocrnili

Također, ime čelnika Štrajkaškog odbora Uljanika Borisa Cerovca u medijima se pojavilo među osobama osumnjičenima za malverzacije u Uljaniku. On potvrđuje da je bio član NO-a Uljanika 2008. i tada upozoravao na nepravilnosti u gradnji četiriju brodova s velikim gubicima, tzv. balkova.

- Ovo je veliki igrokaz, sada je krenula hajka na mene kako bi i mene ocrnili. Nitko me još nije kontaktirao, ukoliko me policija pozove na razgovor rado ću se odazvati. Uostalom i prije otprilike dva mjeseca bio sam na razgovoru na policiji u svojstvu svjedoka. Stoga, tu sam, neka me zovu, ja ću se bez problema odazvati, izjavio je Boris Cerovac.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!