Čestitka kardinala Bozanića: Božić nas vraća bližnjima i zajedništvu

20.12.2022.

Zadnja izmjena 19:48

Autor: HRT/IMS/Dnevnik

Josip Bozanić

Josip Bozanić

Foto: HTV / HRT

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poslao je čestitku uoči Badnjaka i Božića. Među ostalim, poručio je da sam spomen riječi Božić budi niz osjećaja, slika, sjećanja - povezuje nas s ljudima i unosi radost u našu sadašnjost te da je uz sve teškoće koje živimo Božić drag i lijep.

Iz ovogodišnje božićne poruke zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića:

"Ujedno smo svjedoci da se Božić može različito shvaćati i živjeti; da se Božić može čak pokušati iskoristiti za ciljeve koji su u suprotnosti s kršćanstvom. Tako se Božić i božićno vrijeme ponegdje vide kao bajkovito ozračje, iluzija i poželjan bijeg od stvarnoga života, umjesto da ga se prihvati kao darovana blagodat naše sadašnjosti koja omogućuje svakomu čovjeku doživjeti sreću i ublažiti rane. Braćo i sestre, Božić je vrijeme povrataka i novosti. Ako se vratimo Božiću, Božić će nas vratiti nama samima, vratit će nas bližnjima, zajedništvu, Crkvi i domovini; vratit će nas ljepoti novosti koja ne dijeli, ne otuđuje, ne prijeti i ne unosi tjeskobu."

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na prigodnom je božićnom susretu razgovarao s ravnateljima predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Kardinal je, među ostalim, rekao da djecu i učenike tijekom odgoja treba promatrati kao cjelovita bića u materijalnom, kulturnom i duhovnom smislu te da se ništa od toga ne smije zanemariti...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!