Čestitka ministra Medveda povodom 28. obljetnice VRO Bljesak

30.04.2023.

10:52

Autor: M.M./HRT

Čestitka ministra Medveda povodom obljetnice VRO Bljesak

Čestitka ministra Medveda povodom obljetnice VRO Bljesak

Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic / Pixsell

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku u povodu 28. obljetnice VRO Bljesak, poručivši kako su u toj operaciji združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Poštovane obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani hrvatski branitelji, ponosni sudionici VRO Bljesak, dragi prijatelji,

čestitam vam 28. obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.

U toj vrhunski planiranoj i izvedenoj operaciji hrvatske snage su u manje od 32 sata oslobodile 600 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.

Slaveći našu pobjedu, posebno se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njihovom krvlju plaćena je naša sloboda.

Njihova žrtva ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće svima nama i uzor budućim generacijama. Vječna im slava i hvala!

Hvala svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpke agresije. Bez vaše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni naše samostalne države - to hrvatski narod nikada neće zaboraviti.

Ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u spomen svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!, stoji u čestitci ministra Medveda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!