09:51 / 19.04.2019.

Autor: HRT

Čestitke državnog vrha u povodu blagdana Pesaha

-

-

Foto: - / -

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su u petak čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pashe (Pesah).
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su u petak čestitku svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u povodu blagdana Pashe (Pesah).

- Blagdan Pesah simbolizira izlazak Židova iz egipatskog ropstva i radost postignute slobode. To je blagdan koji obnavlja nadu, vjeru u mir i dostojanstvo čovjeka. U povodu blagdana Pesaha svim našim sugrađanima židovske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke, stoji u čestitki predsjednice.

- Pesah je blagdan kojim židovski narod slavi izlazak iz egipatskog ropstva. Uzvišene vrijednosti slobode i mira su civilizacijsko opredjeljenje i cilj kojemu treba stremiti cijelo čovječanstvo. Stoga u obrani tih vrednota stojimo zajedno, čvrsto i beskompromisno čuvajući ljudska prava i jednakost u svim sferama života. U ime Vlade i osobno, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti od srca čestitam najveći židovski blagdan! Hag Pesah sameah, rekao je u čestitki predsjednik Vlade.

- Blagdan Pashe ima posebno značenje za židovski narod. On simbolizira oslobađanje od ropstva i podčinjenosti, ali i slobodu savjesti i vjere. Želim da uspomenu na egzodus židovskog naroda i njegova hrabrog puta prema slobodi proslavite u obiteljskom zajedništvu te da blagdan Pashe donose cijelom židovskom narodu obilje mira, blagoslova i daljnjeg napretka, naglasio je u čestitki predsjednik Hrvatskog sabora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!