Čestitke državnog vrha u povodu Ramazanskog bajrama

13.05.2021.

10:01

Autor: B.A./Hina/HRT

U Zagrebačkoj džamiji počela je proslava prvog dana Ramazanskog bajrama

U Zagrebačkoj džamiji počela je proslava prvog dana Ramazanskog bajrama

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Državni vrh danas upućuje čestitke građanima islamske vjeroispovijesti u povodu Ramazanskog bajrama.

Premijer Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice muftiji Azizu ef. Hasanoviću i vjernicima islamske vjeroispovijesti te im zaželio obilje mira, nade i obiteljskog zajedništva, posebno u ovim izazovnim vremenima.


- Uime Vlade i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke u povodu ovog velikog blagdana. Neka vam Bajram donese obilje mira, nade i obiteljskog zajedništva, osobito u ovim izazovnim vremenima, navodi se u čestitki.


Premijer naglašava i kako hrvatska Vlada njeguje tradicionalno dobre i kvalitetne odnose s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.


- Siguran sam da će naš kontinuiran dijalog, uzajamno poštovanje i razumijevanje doprinijeti još boljoj suradnji na dobrobit društva i zajednice u kojoj živimo. Neka vam je plemeniti Bajram blagoslovljen! Bajram Šerif Mubarek Olsun!', stoji u čestitki premijera Plenkovića.


Predsjednik Republike Zoran Milanović građanima islamske vjeroispovijesti uputio je čestitku sa željom da im taj veliki blagdan žrtve i odricanja bude ohrabrenje u promicanju međusobnog razumijevanja, dijaloga i tolerancije na dobrobit RH.


- Svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama. Ovaj veliki blagdan žrtve i odricanja neka vam donese mirne i radosne trenutke vjerskog i obiteljskog zajedništva i ujedno bude ohrabrenje u promicanju međusobnog razumijevanja, dijaloga i tolerancije na dobrobit naše Domovine. Želim vam svako dobro, zdravlje i sreću. Bajram Šerif Mubarek Olsun, stoji u čestitki predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!