12:54 / 07.10.2018.

Autor: HRT

Čestitke u povodu Dana neovisnosti

Foto: Boris Scitar/Vecernjilist/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernjilist/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U povodu sutrašnjeg Dana neovisnosti čestitke građanima uputili su premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.
U povodu sutrašnjeg Dana neovisnosti čestitke građanima uputili su premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

"Dan neovisnosti slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske. Stoga se s posebnom zahvalnošću prisjećamo herojstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote položili u obrani domovine. Hrvatska je danas moderna i demokratska država, članica Europske unije i NATO-a. Pred nama su i dalje mnogi izazovi, poput jačanja pravne države i vladavine prava te osnaživanja institucija koje svojim djelovanjem moraju ulijevati povjerenje svim građanima. U Europskoj uniji, naši sljedeći ciljevi su ulazak u Schengenski prostor i europodručje. Tako će, uz potporu razvojnih projekata i europskih fondova, Hrvatska postati još sigurnija i prosperitetnija", napisao je, između ostalog, premijer Andrej Plenković u čestitki. Naša je zadaća nastaviti razvijati tolerantno i uključivo društvo koje promiče i štiti slobodu i demokraciju, jednakost i solidarnost te temeljna ljudska i manjinska prava", poručio je Plenković.

"Domovinski rat i njegove vrijednosti temelj su postojanja današnje Hrvatske, a naša obaveza i odgovornost su da ih čuvamo i ostavimo u nasljeđe budućim naraštajima", poručio je predjsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. "Danas kada imamo neovisnu hrvatsku državu, naša odgovornost i jedini interes moraju biti da svi zajedno, u duhu međusobnog uvažavanja, gradimo Hrvatsku kao sigurnu i prosperitetnu zemlju snažnih institucija, vladavine prava i socijalne sigurnosti, gospodarski razvijenu i demografski obnovljenu, uz izraženi društveni osjećaj za pravednost i solidarnost, zaštitu obitelji i njezinih vrijednosti te ostvarivanje uvjeta za osnaživanje položaja mladih. Pritom, odgovornost svih nas je da, svojim ozbiljnim, sustavnim, dosljednim i vjerodostojnim djelovanjem, poštujemo i slušamo poruke svih hrvatskih građana i opravdamo njihovo povjerenje", naglasio je.

"Želimo državu u kojoj će svatko biti cijenjen na temelju svojega rada i doprinosa općemu dobru, u kojoj će naša djeca i mladi imati zajamčenu perspektivu dobrog obrazovanja, zaposlenja i pravedne plaće, a obitelji sve potrebne uvjete za rađanje i odgoj djece. Želimo Hrvatsku u kojoj će biti više domovinskog zajedništva, solidarnosti i međuljudskog uvažavanja", poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u čestitki koju je za Dan neovisnosti uputila svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima i državljankama u zemlji i diljem svijeta. "Tijekom godina neovisnosti postigli smo sjajne uspjehe na mnogim područjima državnog i društvenog razvoja, ali znamo da imamo sjajne razvojne potencijale i zato želimo još više i bolje", stoji, između ostalog u čestitki predsjednice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!