10:32 / 06.01.2020.

Autor: S.M./HRT

Čestitke vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Državni čelnici čestitali su Božić vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru. Čestitku je uputio i novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.
Državni čelnici čestitali su Božić vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru. Čestitku je uputio i novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

- Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave po julijanskom kalendaru želim sretan Božić. Međusobno uvažavanje i razumijevanje, kao i poštivanje prava drugog i drugačijeg jedini su način da stvaramo napredno, otvoreno i tolerantno društvo u kojemu ćemo biti različiti, ali jednaki. Neka božićne poruke mira i ljubavi ispune vaše domove u godini pred nama. Hristos se rodi, poručio je Zoran Milanović na svom Facebook profilu.
Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poručila je:

- Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' čestitam Božić u radosti i miru Kristova rođenja. U daru života, u nadi i optimizmu budimo osnaženi kako bismo poticali razumijevanje i povjerenje jednih prema drugima i razvijali pozitivne vrijednosti u našem društvu", stoji čestitki hrvatske predsjednice vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, u kojoj stoji:
 
- Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Božić. Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove i vaše obitelji. Božićno vrijeme osnažuje radosnom viješću, oplemenjuje i jača duh da nastavimo promicati dostojanstvo, socijalnu pravednost i moralne vrijednosti na dobrobit naše domovine. Uime Vlade i osobno vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi!, stoji u čestitici premijera.

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru:

- Svim vjernicima pravoslavne vjere, koji slave Božić po julijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke uime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora i osobno. Neka vam najradosniji kršćanski blagdan Božić podari mir, ljubav, snagu, nadu i duhovno blagostanje koji će vas osnažiti na vašem daljnjem životnom putu. Želim da dan Isusova rođenja provedete u okruženju privrženosti sa svojim bližnjima, međusobnom razumijevanju i solidarnosti. Želim također da nam svima ovo božićno razdoblje donese potreban optimizam, povjerenje i odlučnost kako bismo u duhu dijaloga, suradnje i tolerancije gradili Hrvatsku kao našu zajedničku prosperitetnu domovinu. Mir Božji – Hristos se rodi!“

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!