Četiri osobe na daskama za veslanje spašene u Velebitskom kanalu

13.06.2023.

14:12

Autor: Hina/HRT/A.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Nakon što je zaprimljena dojava o osobama na daskama za veslanje koje su nekontrolirano plutale morem prema Velebitskom kanalu pod jakim udarima bure, pokrenuta je akcija traganja u kojoj su spašene četiri osobe, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Policijske postaje Senj informirali su Lučku kapetaniju Senj u ponedjeljak u 12.01 o osobama na SUP daskama (daske za veslanje), koje su nekontrolirano plutale morem prema sredini Velebitskog kanala pod jakim udarima bure, stoji u priopćenju.

Odmah nakon dojave pokrenuta je akcija traganja i spašavanja, koordinirana iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te u suradnji s policijskim službenicima PP Senj, koji su putem radijske veze s obale navodili spasilački brod senjske kapetanije prema osobama u pogibeljnoj situaciji.


Prva osoba pronađena je u 12.37, a nedugo potom iz mora je izvučena i druga osoba, dok su preostale dvije zatečene u blizini obale.

Osobe su neozlijeđene izvučene iz mora na spasilački brod Lučke kapetanije Senj, nakon čega su u 13.13 iskrcane u mjestu Sveti Juraj.

Iz Lučke kapetanije Senj izvijestili su da su sve četiri spašene osobe gosti mjesnog kampa, odakle su se toga dana otisnule na  daskama za rekreativno veslanje, ne znajući za moguće pogoršanje vremenskih uvjeta, koje ih je iznenada zateklo na moru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!