Četvero stranaca izgubilo se na Sušcu, svjetioničar ih pronašao neozlijeđene

24.08.2022.

08:39

Autor: V.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivana Ivanovic / PIXSELL

Četvero stranih državljana, za kojima je pokrenuta potraga u utorak navečer na otoku Sušcu na lastovskom arhipelagu, svjetioničar je pronašao neozlijeđene pola sata nakon ponoći i evakuirao ih, potvrdio je u srijedu Hini dopročelnik HGSS-ove stanice Orebić Josip Tomašić.

Tomašić je ispričao kako su turisti bili smješteni u apartmanu na svjetioniku te su se u utorak ujutro, nakon što su se javili svjetioničaru, uputili na najviši vrh Sušca.

Kako se nakon nekog vremena nisu javljali svjetioničaru, a noć je pala, preko OKC-a u Dubrovniku je pokrenuta akcija traganja, u kojoj je uz HGSS bio angažiran i policijski brod 'Željko Raguž'. Oko 22.40 dobili smo informaciju s broda litavskih državljana kako osobe na teško pristupačnim stijenama s južne strane otoka traže pomoć. Na kraju ih je spasio svjetioničar, rekao je Hini Tomašić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!