13:20 / 08.05.2020.

Autor: HINA/HRT

Četvorica uhićena zbog pljačke 1,25 milijuna kuna iz riječkih banaka i pošta

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Foto: - / -

U policijskom pritvoru završila su četvorica uhićenih koje policija sumnjiči da su u pet razbojstava iz banaka i poštanskih ureda na riječkom području ukrali oko 1,25 milijuna kuna.
U policijskom pritvoru završila su četvorica uhićenih koje policija sumnjiči da su u pet razbojstava iz banaka i poštanskih ureda na riječkom području ukrali oko 1,25 milijuna kuna.

Četvorica u dobi od 26, 27, 28 i 36 godina osumnjičeni su za razbojstva počinjena od 23. kolovoza 2019. do 27. ožujka ove godine, izvijestila je u petak voditeljica službe općeg kriminaliteta primorsko-goranske policije Blaženka Čačić.

-
Radi se o 2 poštanska ureda i 3 novčarske institucije, odnosno banke. Sveukupna materijalna šteta pričinjena počinjenjem ovih pet kaznenih djela je 1 255 000,00 kuna. Počinitelji su maskirani i uz ozbiljnu silu i prijetnju vatrenim oružjem prema zaposlenicima ovih navedenih institucija, odnosno poštanskih ureda i banaka i djelatnicima zaštitarskih tvrtki otuđivali novac, rekla je.Uz prijetnju vatrenim oružjem novac su odnijeli iz dva poštanska ureda i tri poslovnice banaka na području Rijeke, među ostalima Privredne banke u naselju Srdoči i Istarske kreditne banke u središtu Rijeke.

Razbojnici su se vatrenim oružjem i ozbiljnom silom prijetili zaposlenicima i zaštitarima, a u svim slučajevima u prostorijama su bili i građani. No, u pljačkama nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je policija.

U pretragama domova i drugih prostora te osobna vozila na području Rijeke, Zagreba i Crikvenice koje su koristili osumnjičenici pronađen je dio ukradenog novca, vatreno oružje i drugi predmeti koji se povezuju s razbojstvima.

Sva četvorica su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za pet razbojstava.

Rezultat je to opsežnog kriminalističkog istraživanja u kojem su sudjelovali pripadnici primorsko-goranske i zagrebačke policijske uprave, djelatnici postaja u Rijeci i Crikvenici, ali i specijalna policija, kazao je načelnik kriminalističke policije u Rijeci Robert Tomac.
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!