12:08 / 08.12.2019.

Autor: HRT

Četvrti Zagreb Advent Run

-

-

Foto: - / -

Četvrto izdanje Zagreb Advent Runa okupilo je više od 3000 sudionika iz čak 34 zemlje.
Četvrto izdanje Zagreb Advent Runa okupilo je više od 3000 sudionika iz čak 34 zemlje. Početak ovogodišnjeg izdanja najveće adventske utrke u ovom dijelu Europe označio je naš tenisač Marin Čilić.

Uz zabavnu i veselu atmosferu te podršku brojnih gledatelja, sudionici su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože "Zdravi pod suncem". Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u 2016. godini u Hrvatskoj je 800 osoba oboljelo od melanoma. Cilj je suradnjom potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kada su u pitanju pregledi madeža te cjelogodišnja briga o koži. Stoga će se dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati udruzi Zdravi pod suncem kao potpora programima i projektima koje udruga provodi.

Na 10 km pobijedio je Blaž Car Pavlić s rezultatom 32:57, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Na 5km najbrži su bili Silvije Tomas (15:14) i Tea Faber (18:10). Vjekoslav Klarić je bio najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme, 35:02 u ženskoj konkurenciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!