14:24 / 26.02.2020.

Autor: Hina

Chiari Pašić potvrđene 33 godine zatvora zbog ubojstva 3-godišnjeg sina

Arhivska fotografija (foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Arhivska fotografija (foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kod izricanja kazne sud je uzeo u obzir da je Pašić iskazala hladnokrvno planiranje, upornost i bešćutnost u počinjenju djela. Djelo je motivirano bizarnom željom za odlaskom u drugu državu kod dečka kojeg je tek upoznala preko društvene mreže, a dijete joj je za to smetalo.
Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je Chiari Pašić kaznu dugotrajnog zatvora 33 godine za teško ubojstvo trogodišnjeg djeteta, objavili su na svojoj web stranici. 

-
Chiari Pašić potvrđena presuda od 33 godine zatvora za ubojstvo trogodišnjeg sina
- Chiari Pašić 33 godine zatvora za ubojstvo trogodišnjeg sina
- Počelo suđenje Chiari Rojnić - odvjetnik poručio: Istina je drukčija
- Podignuta optužnica protiv majke koja je ubila 3-godišnjeg sina
- Ekskluzivno za HRT govorila baka pokojnog trogodišnjaka iz Pule 

Vrhovni sud je odbio njenu žalbu kao neosnovanu i potvrdio drugostupanjsku presudu tog najvišeg suda, čime je postala pravomoćna presuda kojom su odbijene žalbe optuženice i potvrđena prvostupanjska presuda i rješenje Županijskog suda u Puli.

Pored Chiare Pašić, žalba je odbijena i maloljetnici koja joj je pomagala pri ubojstvu, a kojoj je izrečena odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod najdulje tri godine.

Vijeće je Chiari Pašić odbilo drugu žalbu na koju je imala pravo s obzirom da je osuđena na dugotrajni zatvor. Prva joj je odbijena još u rujnu 2018. U žalbi je tvrdila da proces protiv nje nije bio pravedan, jer nisu ispitane dvije, po njezinom mišljenju bitne svjedokinje. Riječ je od  liječnicama koje su trebale svjedočiti o njezinoj bolesti koja je, kako proizlazi iz žalbe, mogla biti važna za utvrđivanje mentalnog stanja u trenutku ubojstva.

Chiara Pašić je osuđena jer je 23. svibnja 2017. između 19,15 i 20,35 sati u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru s maloljetnicom počinila teško ubojstvo. Dok je njezin sin Denis Pašić ležao u sobi na krevetu s licem okrenutim prema stropu, maloljetnica mu je stavila jastuk na lice, dok mu je majka pridržavala noge. Kako je dijete još davalo znakove života, Chiara Pašić je sjela na jastuk na lice djeteta dok mu je maloljetnica pridržavala noge.

Potom su ona i maloljetnica odnijele dječakovo tijelo na područje bivše vojarne Katarina na Valelungi gdje je Chiara Pašić bacila tijelo dječaka u more. Osim zatvorske kazne, Chiari Pašić je izrečena sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najdulje dvije godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!