Cijena vode u Vinkovcima vraća se na razinu prije 1. veljače

27.03.2023.

16:00

Autor: Zrinka Perić/Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/HRT/Hina/E.P.C.

Cijena vode u Vinkovcima vraća se na staro

Cijena vode u Vinkovcima vraća se na staro

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Cijena vode u Vinkovcima vratit će se na razinu od prije 1. veljače ove godine, kada je odlukom Skupštine Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije poskupjela u prosjeku za 5,5 eura po korisniku.

Odluka o vraćanju cijene vode na razinu prije poskupljenja donesena je na Skupštini Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, održanoj eljak na poticaj Ivana Bosančića, gradonačelnika Vinkovaca, Grada koji je većinski vlasnik te tvrtke.


- Cijena vode vraća se na stari obračun. Svi koji su platili račune za veljaču višak uplaćenoga obračunat će im se kao pretplata na računu za ožujak i nitko po tom pitanju neće biti oštećen, rekao je nakon sjednice  gradonačelnik Bosančić.


Skupština je tako stavila izvan snage odluku o cijeni vodnih usluga, donesenu 27. prosinca 2022., kojom je bio nezadovoljan dio Vinkovčana. 


Protiv poskupljena vode i odvodnje oni su pretprošli vikend održali i mirni prosvjed u gradskom središtu.


Dok su iz vinkovačke oporbe, koja je i inicirala prosvjedni skup, tvrdili da je cijena vode porasla za 30 posto, iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije poručili su da su prije poskupljenja građani kubik vode plaćali 0,56 eura, a sada će plaćati 0,73 eura, te da poskupljenje u prosjeku iznosi 5,5 eura po korisniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!