Cijepe se glasoviti sinjski alkari

20:46 / 09.07.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Cijepljenje alkara

Cijepljenje alkara

Foto: Dnevnik / HRT

Večeras je organizirano cijepljenje u Sinju. Cijepe se glasoviti sinjski alkari i zaposlenici Viteškog alkarskog društva.


Dobar je odaziv zato što Alkari žele biti primjer odgovornosti, a osim toga, za mjesec se dana trči 306 Sinjska alka. Većina se cijepila s Johnson i Johnson cjepivom zato što su riješili da ne žele drugu dozu te da budu sigurni kako će biti spremni i zaštićeni prije alkarskih svečanosti.

Ako će epidemiološka situacija biti dobra na trkalištu će biti više gledatelja nego lani. Na trkalište će moći ući samo oni koji budu imali covid potvrdu ili brzi antigenski test, rekla je za središnji Dnevnik, Anita Markovina Radnić.

- Preporučujemo da se svi cijepe. Alka je ove godine u kolovozu i u pozivnicama će stajati da su svi prisutni obvezni imati potvrdu. Protiv ovog zla se treba boriti da se svi cijepe i treba slušati znanost , istaknuo je Boško Ramljak, alkarski vojvoda.

- Članovi Alkarskog društva, kao i uvijek do sada, su pokazali da su spremni, naglasila je Željka Karin, dr. Med.,ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!