13:19 / 28.12.2020.

Autor: Ivana Brailo Drnas/Dnevnik u podne/HTV/IMS

Cijepio se ravnatelj dubrovačke bolnice: "Želim poručiti da je cjepivo bezopasno"

Marijo Bekić

Marijo Bekić

Foto: - / -

"Ispod 50% zdravstvenih djelatnika prijavilo se za cijepljenje i svojim primjerom želim poručiti da je cjepivo bezopasno."
Cijepljenje protiv koronavirusa počelo je jutros u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.Stiglo je 175 doza cjepiva, i to jučer, s danom zakašnjenja. Jutros je zaposlenicima Opće bolnice Dubrovnik podijeljeno 25 doza. Preostalih 150 namijenjeno je domovima za starije i nemoćne te zavodima za hitnu medicinu u Dubrovniku, Korčuli i Metkoviću.

➡️ Nakon cijepljenja dva blaža osipa bez ikakvih posljedica
➡️ Stožer: 316 novih slučajeva zaraze, preminulo 68 osoba
➡️ Masovna kampanja cijepljenja u Europi i svijetu

Nove doze očekuju se za dva dana, trebalo bi ih biti i nešto više. Među prvima koji su se jutros cijepili bio je i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić i to kako bi motivirao zdravstvene djelatnike jer još ih se nezadovoljavajući broj prijavio za cijepljenje, javila je Ivana Brailo Drnas za Dnevnik u podne HTV-a.

- Ja se cijepim iz razloga što vam je poznato da se ispod 50 posto zdravstvenih djelatnika prijavilo za cijepljenje i svojim primjerom kao liječnik želim poručiti da je cjepivo bezopasno, rekao je Bekić.

Cijepio se i Jakov Ivanišin, specijalizant u Općoj bolnici Dubrovnik.

- Sretan sam zbog toga, nadam se da je ovo jedan početak kraja ove epidemije, komentirao je, dodajući da je cijepljenje za njega bilo potpuno bezbolno i bez ikakvih tegoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!