Cijepljenje na potresom pogođenom području

01.01.2021.

22:10

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Na potresom pogođeno područje stiže oko 1000 doza cjepiva.
Tim epidemiologa danas protiv COVID-a cijepi ljude u Sisačko-moslavačkoj županiji, koji se nakon potresa nalaze u kolektivnom smještaju, kao i djelatnike hitnih službi, uključujući pripadnike civilne zaštite.


Mnogi građani na sisačko-moslavačkom području u kolektivnom su smještaju, što je epidemiološki vrlo rizično. Osigurano je 1500 doza cjepiva protiv COVID-a.

Donacija cjepiva

Oko 970 doza cjepiva  Pfizer-BioNTech protiv COVID-a Splitsko-dalmatinska županija donirala je Sisačko-moslavačkoj, ponajprije za ljude sa stradalih područja koji su u kolektivnom smještaju, jer je ondje velik rizik od širenja koronavirusa.

U Sisku je danas bio i ministar zdravstva Vili Beroš.Novi slučajevi zaraze

Na području Sisačko-moslavačke županije u posljednja 24 sata 11 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o osam osoba s područja Siska, te po jednoj osobi iz Sunje, Kutine i Novske. Stože ponovo apelira na stanovnike županije da dosljedno poštuje mjere i preporuke Nacionalnog  i Županijskog stožera kako spriječili daljnje širenje te zarazne bolesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!