12:42 / 27.02.2021.

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Cijepljenje u Metkoviću i Koprivnici: "Nemamo što drugo, moramo se svi cijepiti"

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Dnevnik / HRT

U gimnazijskoj sportskoj dvorani u Metkoviću traje prvo organizirano masovno cijepljenje u tom gradu. Osobe koje su prema prioritetu odredili liječnici obiteljske medicine cijepe četiri tima Doma zdravlja Metković uz nadzor epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo.

- Planiramo cijepiti 402 osobe, na raspolaganju imamo Pfizerovo cjepivo, za sada prva cijepljenja protječu bez ikakvih komplikacija, rekao je dr. med. Miljenko Ljubić, voditelj Službe za epidemiologiju ZJZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.


- Nemamo što drugo, moramo se svi cijepiti da bi nam bilo dobro i da se riješimo ove korone, poručio je Milan Batinović iz Metkovića.

Druga faza cijepljenja nastavlja se i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nakon Križevaca, Đurđevca i općine Legrad cijepljenje je drugi put organizirano u Koprivnici. U prijepodnevnim satima drugom dozom cijepljeno je 300 osoba, a poslijepodne će se prvi put cijepiti još 550. Dosad je u Koprivničko-križevačkoj županiji cijepljeno oko 4500 ljudi. Osim u gradovima, cijepljenje će se organizirati i u svih 19 općina.


- Moramo se procijepiti da bi bili sigurni, i za druge i za sebe, poručio je jedan građanin.


- Organizacija je super, na visini, i prvi put i sada, stvarno sve super, komentirala je jedna građanka.


- Svi su disciplinirani, najvažnija je organizacija i priprema pacijenta koji nam dolaze od strane primarne prakse, i onda ovaj dio, već od samog ulaza, trijažiranje i procjepljivanje ide vrlo brzo, nakon 15 minuta svi polako i po redu izlaze i nema gužvi ni na početku ni kraju procesa rada, rekla je dr. sc. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!