Ličane čeka malo agresivnija kampanja

09.08.2021.

13:12

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Cijepljenje na zagrebačkom Velesajmu

Cijepljenje na zagrebačkom Velesajmu

Foto: Dnevnik / HRT

Dosad je u našoj zemlji cijepljenje završeno za malo više od milijun i pol osoba, odnosno 45 posto odraslog stanovništva. Među županijama najveća je procijepljenost u Gradu Zagrebu. Velesajam, jedini punkt gdje se Zagrepčani trenutačno mogu cijepiti, posjetila je novinarka HRT-a Margareta Jozinović.

- Odaziv je dobar, s obzirom da je bilo predviđeno i naručeno na cijepljenje 299 osoba, a procijepili smo 750 osoba. Držim da je interes još uvijek dobar, reka je Dnevniku u podne voditeljica smjene za cijepljenje na Velesajmu Sanja Prlić, specijalista epidemiologije.

Dodala je da bi bilo bolje da su postoci procijepljenosti veći.

- Nadam se da će se povratkom s godišnjeg veći broj naših sugrađana odlučiti na cijepljenje. U gradu Zagrebu javni poziv za cijepljenje traje do 20. kolovoza, dakle ovaj i idući tjedan. Na velesajam se može doći cijepiti ponedjeljkom, srijedom i petkom pod 8 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati. Mogu doći sugrađani i državljani RH, te svi stranci odnosno turisti. Svatko tko je zainteresiran, može se doći cijepiti na zagrebački Velesajam, rekla je Prlić.

Apel: Cijepite se!

- S obzirom na pojavu novih sojeva važno je da se cijepi što veći broj građana i da na taj način podignemo kolektivni imunitet i zaštitimo građane koji nisu u mogućnosti cijepiti se, naglasila je epidemiologinja.

Ličane čeka malo agresivnija kampanja

Za razliku od Zagreba u kojem cijepljenje dobro napreduje, Ličko-senjska županija jedna je od najslabije procijepljenjih županija. Kao predzadnja županija, s obje je doze cijepljeno svega 29% stanovništva.

Iz ličko senjskog stožera poručuju kako će putem lokalnih medija pa i osobnim kontaktima članova stožera i stanovništva nastojati Ličane uvjeriti u važnost cijepljenja i pozvati ih na cijepljenje.

- Svakako ćemo raditi malo agresivniju kampanju u ovim općinama i gradovima koji su slabije procijepljeni. Veseli nas činjenica što su općine i gradovi uz obalu, gdje je županija turistički aktivnija, dobra procjepljenost, rekla je predsjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!