17:02 / 15.02.2018.

Autor: dp/amr/HRT

Čikotić: Tajili su glavni projekt i nalaz inspekcije Karepovca

-

-

Foto: - / -

Građanske inicijative i splitska politička oporba traže reviziju, pa čak i drukčiji model sanacije odlagališta.
Zbog Karepovca je za subotu najavljen prosvjed, a za ponedjeljak tematska sjednica splitskoga Gradskoga vijeća. Iako posljednjih dana smrad i nije tako intenzivan, javnost itekako zanima što se događa na odlagalištu. Građanske inicijative i splitska politička oporba traže reviziju, pa čak i drukčiji model sanacije odlagališta.

Smrad s Karepovca morao se odmah ublažiti, a širok je i popis plinova koji su se morali mjeriti od početka sanacije, tvrdi to MOST-ov gradski vijećnik Ante Čikotić te kaže da sve to jasno piše u Studiji o utjecaju na okoliš staroj 18 godina. 
 
U Gradu su, kaže Čikotić, tajili i glavni projekt, i nalaz inspekcije. I zato će na skoroj sjednici tražiti građanski nadzor sanacije s neovisnim stručnjacima i postavljanje novih mjernih postaja. Po njemu, sve su dosadašnje gradske uprave pokazale golemu nesposobnost i traljavost.
 
Da se sanacija odvija neozbiljno i da ugrožava zdravlje smatra i Jere Matić. Sljedeći tjedan i službeno će zatražiti prekid radova, a protiv Grada podignut će i tužbu.
 
Izvođač radova ne želi pred kameru, ali ističe kako se u prvoj fazi sancije ne moraju mjeriti baš svi plinovi. Znamo li da Zavod za javno zdravstvo za mnoge nema ni aparate ni certifikate, ostaje pitanje kako dalje?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!