Čim su se temperature u Lici počele spuštati, proradili su snježni topovi

20:34 / 06.01.2022.

Autor: HRT/Dnevnik/IMS/Hrvoje Matejčić

Protekle je noći u Lici palo 20-ak centimetara snijega

Protekle je noći u Lici palo 20-ak centimetara snijega

Foto: HRT / HTV

Protekle je noći u Lici palo 20-ak centimetara snijega. Mnogi su današnji blagdan iskoristili kako bi dan proveli u prirodi, a mi smo bili na tri uređena lička sanjkališta.

Čim su se temperature u Lici počele spuštati, proradili su snježni topovi.

- Temperature su pale, počeli smo osnježivat, naredne dane ćemo sve osnježivat i sanjkanje može početi, rekao je Zvonko Jandrić, vlasnik etno resorta i sanjkališta, Bjelopoljski Tuk.

Tako je nedaleko od Korenice i Plitvica uređeno još jedno sanjkalište, koje se nudi sve brojnijim gostima iz Dalmacije, a kojima je Lika najbliže i najidiličnije zimsko odredište.

- Često, dok snijeg padne mi smo tu jer mi volimo snijeg, rekao je Drago iz Zadra.

Cvituša u Lovincu omiljeno je sanjkalište Zadrana i mjesto gdje se gosti uz vatru i pokoje piće lako ugriju. Ne zamaraju se centimetrima snijega.

- Odlično, ne treba više. Dovoljno za dječje radosti i zimsku idilu, kaže Martina iz Zagreba.

- Koristimo svaku priliku da dođemo ovdje i uživamo u zimskim radostima, rekla je Danijela iz Zagreba.

Mali Dalmatinci na snijegu se snalaze kao riba u vodi. A izlet u Liku pun je iznenađenja.

- Volim se igrati i sanjkati i ići ćemo poslije u restoran popapati nešto, rekao je Vice iz Zadra.

- Napokon nam je pao snijeg u Lici u prvom mjesecu što je postalo neobično u Lici jako se veselimo tome, kaže Hrvoje Račić, voditelj izletišta Cvituša, Lovinac.

I na Cvituši i na Mukinjama kod Plitvica nije manjkalo pozitivne energije. Staze su pune života i idealne za zimske radosti.

- Pošto je počeo padati snijeg smo odlučili da svratimo na jednu noć da malo se dječica izsanjkaju pošto nismo mogli na Sljemenu, kaže Nikol, Murter.

- Kod kolege su mi skije kod mene pancerice i malo smo se skijali i sad idemo ća. Dosta za danas? Dosta za danas, kaže Ivan iz Zadra. 

Uz sve brojnije smještajne kapacitete i sve više snježnih sadržaja, Liku čeka dobra turistička zima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!