16:15 / 22.05.2019.

Autor: Ana Macan/V.K./HRT

Čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge

-

-

Foto: - / -

"Budi primjer! Budi pokretač!" slogan je manifestacije "Hrvatska volontira" koja se održava već devetu godinu diljem zemlje.
"Budi primjer! Budi pokretač!" slogan je manifestacije "Hrvatska volontira" koja se održava već devetu godinu diljem zemlje. Do ove subote bit će organizirano 240 različitih aktivnosti u koje će se uključiti više od 4 tisuće volontera.

Mia Rakarić volontira od 18. godine. Došla je u Dom za starije osobe Centar kako bi pripremila doručak, a poslije pomogla urediti vrt za korisnike.

- Nisam tip osobe koji voli sjediti doma i ljenčari, tako da je volontiranje bilo nešto što ispunjava mene, a ujedno i pomažem nekom drugom, istaknula je Mia.

- Ja sam pomagala drugima, a sada drugi pomažu meni. I to ide u krug, rekla je Vesna Boštar, korisnica doma.

Dobru volju pokazali su i najmlađi volonteri društva "Naša djeca" iz Zaboka. Pjesmom su podignuli atmosferu.

Ponosni su autori i izvođači  prve himne o volontiranju. Kažu, pomoć se ne može kupiti novcem.

- Ja doma imam susjedu koja je stara, živi sama pa joj odem u trgovinu, govori Helena Ban, volonterka.

Svake godine u manifestaciju se uključuje sve više građana.

- U školama se volontira, osnovnim, srednjim. U posljednjih deset godina dogodio se veliki pomak, ono što sada imamo je to da su i tvrtke počele volontirati, tj. zaposlenici tvrtki, ističe Jela Prgić Znika, iz Volonterskog centra Zagreb.

- Lijepo je družiti se i utjecati na mladež da se posvete volontiranju, a i mi ostali, naglašava Jelena Hrvoj, korisnica doma.

Sloganom ovogodišnje manifestacije „Volontiramo, dakle gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti" naglašavaju da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!