C.I.O.S Grupa: Tomašević nije ispunio obećanje o zbrinjavanju otpada

13:24 / 10.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Petar Pripuz

Petar Pripuz

Foto: HRT / HTV

C.I.O.S. Grupa optužila je u petak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da u šest mjeseci, koliko je na vlasti, nije ispunio obećanje da će riješiti pitanje zbrinjavanja otpada u Zagrebu.

- Ne ulazeći u Vašu stručnost i radno iskustvo kao konzultanta u četrdeset zemalja na području zaštite okoliša, kako ste se identificirali tijekom izborne kampanje, u probnom ali i više nego dovoljnom roku od šest mjeseci niste ispunili svoja obećanja građanima Zagreba. Vaše inovativno rješenje od dvije drobilice pokazalo se neučinkovito, a niste nas ni uvjerili da raspolažete stručnim znanjem i kompetencijama za rješavanje problema gospodarenja otpadom na primjeru Zagreba, stoji u priopćenju C.I.O.S. Grupe.

Tvrde kako je istina o problemu gospodarenja otpadom sasvim drugačija od Tomaševićevih "pustih obećanja" te da se kaotično stanje očituje kroz probleme na području zbrinjavanja svih vrsta otpada u Zagrebu.

- Sve to, uz izostanak gradonačelnikovog inovativnog rješenja kojim bi riješio problem glomaznog otpada, kao i zakonitog rješavanja problema zbrinjavanja svih ostalih vrsta otpada upućuje na zaključak da, unatoč naglašenoj i nebrojeno puta isticanoj orijentaciji, čelnici Gradske uprave nisu ispunili predizborna obećanja da će građani Zagreba imati najkvalitetniju uslugu uz najpovoljniju cijenu, a sve u skladu sa zakonom, poručili su iz C.I.O.S. Grupe.

Podsjećaju da je za vrijeme aktualne gradske vlasti proveden postupak javne nabave za uslugu zbrinjavanja otpada na kojem su tvrtke iz C.I.O.S. Grupe, kao i ranije, bile izabrane kao najpovoljniji ponuditelj, o čemu je i sklopljen ugovor, a tu ugovornu obavezu tvrtke iz C.I.O.S. Grupe uredno i na vrijeme izvršavaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!