10:55 / 09.06.2019.

Autor: HRT

"Čišćenje bez granica" u Savudrijskoj vali

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Navodi se da je osim čišćenja podmorja vrlo bitno i podizanje svijesti građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru.
U povodu Svjetskog dana okolišta koji se obilježava 5. lipnja, ronioci iz Hrvatske i Slovenije zajedno su se udružili i danas čistili podmorje u Savudrijske vali. U velikoj ekološkoj akciji pod nazivom "Čišćenje bez granica" sudjeluje 200 ronilaca. 

Pomažu i sudionici IV. međunarodne dječje ronilačke ekopatrole. Navodi se da je osim čišćenja podmorja vrlo bitno i podizanje svijesti građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru.

Za provođenje ove akcije, inače problematična hrvatsko-slovenska morska granica, nije nikakav problem. Ondje su i gradonačelnici Umaga i Pirana, počasni konzuli Hrvatske i Slovenije kao i čelnik hrvatskog Fonda za zaštitu okoliša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!