12:44 / 30.10.2021.

Autor: Marin Ćurić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Osijek: Pripreme za blagdan Svih svetih

Pripreme za blagdan Svih svetih

Pripreme za blagdan Svih svetih

Foto: Marin Ćurić / HRT

Kako se bliži blagdan Svih svetih na grobljima su gužve sve veće. U Osijeku su pripreme na vrhuncu, čisti se i uređuje. A kada je riječ o cijenama cvijeća - dobre vijesti. 

Čišćenje i uređivanje posljednjih počivališta. Prizor koji se ovih dana češće može vidjeti. Mnogi žele izbjeći gužve. Sva su osječka groblja spremna, uređena, otpad odvezen, bolesno drveće uklonjeno. No novca nikad nema dovoljno za sve.

- Volimo svi vidjeti lijepo uređeno groblje, ali naravno da svi moramo ispuniti onu svoju obvezu, a to je plaćanje godišnje grobne naknade. Pa čisto jedan apel našim sugrađanima kako bi nam groblja i dalje mogla biti lijepo uređena, govori Vedran Novokmet, direktor poduzeća Ukop, Osijek.

Ususret blagdanu glavna tržnica postaje cvjećarnica na otvorenome. Prodavači zadovoljni potražnjom. Unatoč poskupljenju svega snizili su cijene buketa i aranžmana. 

- Čak je multiflora ove godine jeftinija. Sve je išlo gore, a mi smo pojeftinili zato što je velika konkurencija, naglašava Ilinka Oreški, prodavačica.

No, nije to jedini razlog. Upozoravaju da je ovo posljednja prilika za kupnju cvijeća po trenutačnim cijenama. 

- Ove nabavne stvari, potrepštine, od rasade, prihrane, zemlje, celofana, još smo uspjeli nabaviti po starim cijenama. Za iduću godinu zemlja je već poskupila dva puta, rekao je Damir Kolarić, prodavač.

Manji buketi - od 20 do 35 kuna. Oni malo bogatiji od 50 do 70. Cijenama su zadovoljni i kupci. 

Ponude očito ima za svačiji džep. A dovoljno je i vremena - i za kupnju i za posjet posljednjim počivalištima najmilijih. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!