22:03 / 16.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Cjelonoćna drama u Opuzenu

Foto: Pero Štrbe/HRT

Foto: Pero Štrbe/HRT

Foto: - / HRT

Ozlijeđeni policajac je nakon pružene prve pomoći u Metkoviću helikopterom prevezen na bolničko liječenje u KBC Split.
U Opuzenu se cijelu noć odigravala prava drama. Ratni veteran obolio od PTSP-a u svojoj je kući izazvao požar zapalivši plinsku bocu, a kada su ga policajci s krova terase pokušali odvući od vatre, on ih je ozlijedio.

Satima je trajalo nagovaranje rastrojenog 49-togodišnjaka koji je u kući aktivirao plinsku bocu i kosirom ozlijedio dvojicu policajaca. Jutros oko pet sati pripadnici specijane policije uspijeli su ga spustiti s krova.

Jedan od dvojice teško ozlijeđenih policajaca helikopterom je prevezen u Kinički bolnički centar Split. "On ima ozljedu desne šake i lijeve podlaktice. Sinoć je operiran, ozljede su zbrinute, dobio je transfuziju krvi i on je stabilno, nije ugrožen životno", kaže prof. dr. sc. Zdravko Perko, predstojnik Klinike za kirurgiju iz KBC-a Split.

Susjedi kažu da je R. Š. do prije nekoliko godina bio mirna i vrlo vrijedna osoba.  Kao razvojačeni branitelj dobio je u najam plantažu mandarina.

U kući koja je izgorjela još traje očevid.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!