12:44 / 09.02.2022.

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/A.P.C.

Rast cijena glavna tema slobodnih govora zastupnika

Govori saborskih zastupnika na slobodnu temu

Govori saborskih zastupnika na slobodnu temu

Foto: Dnevnik/HTV/IMS / HRT

U Hrvatskom saboru, koji je nastavio sjednicu, ovaj će se tjedan žestoko raspravljati o epidemiji i cijepljenju. Na dnevni su red stigle Mostove referendumske inicijative za ukidanje COVID potvrda i tzv.  stožerokracije. U skladu s Poslovnikom, sve je počelo izlaganjima zastupnika na slobodnu temu. Jutros se prijavilo 13 zastupničkih klubova, a koje su bile glavne teme, izvijestila je za podnevni Dnevnik HTV-a Tatjana Munižaba. 

- HDZ se posvetio Tomislavu Tomaševiću i platformi Možimo!, koji, kako kažu, povlače katastrofalne poteze u Zagrebu. Možemo! je odgovorio aferama HDZ-ove vlasti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Hrvatski suverenisti i Centar usredotočili su se na, kako kažu, sramotu s hrvatskom kovanicom eura za kojom u konačnici nitko neće odgovarati. Most je govorio o sramoti s uhićenjem i pritvaranjem na pet dana prosjaka u Novoj Gradiški kojemu je pritom oduzeto 84 kn, rekla je Tatjana Munižaba javljajući se iz Sabora.  


Dodala je kako je ipak većina klubova ipak slobodne govore posvetila gorućoj temi njihovih birača - cijenama koje vrtoglavo rastu, a tom se vrtoglavom rastu kraj ne nazire. 

- Inflacija ne da kuca, već lupa po vratima. A Vlada, po dobrom starom običaju ne čini ništa, barem ne ništa ozbiljno, odnosno samo stvara dojam da se nešto radi po tom pitanju, rekao je Davor Bernardić (Klub socijaldemokrata).  Dodao je kako je najbolji primjer za to zamrzavanje cijena energenata.


- Dvjesto kuna mirovine danas i prije tri mjeseca nije isto. Zato mi predlažemo pomoć umirovljenicima po uzoru na COVID dodatak prošle godine. To je bilo dobro, istaknuo je Branko Grčić. (SDP).


-  Sve u svemu, model COVID dodatka danas je dobio priznanje od drugog opozicijskog kluba, nadovezao se Silvano Hrelja (HSU). 

U svojem izlaganju na slobodnu temu Hrelja je rekao kako je na prvom sastanku parlamentarne većine ove godine inicirao traženje rješenja za najsiromašnije građane u Hrvatskoj.

- Među njima je najveći broj umirovljenika. Na tome se radi i tu ću stati, kazao je Hrelja.  

Zastupnica Reformista Natalija Martinčević također je govorila o problemu rasta cijena, ali i onome što zasad poduzima Vlada.

- Određene mjere su poduzete, no mi smo još uvijek u zoni najava, a manje u zoni poduzimanja konkretnih mjera, rekla je Martinčević. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!