Druga doza Pfizera za 3.800 Osječana

24.07.2021.

17:08

Autor: Marina Gantar/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Druga doza Pfizera za 3.800 Osječana

Druga doza Pfizera za 3.800 Osječana

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ovoga se vikenda u Osječko-baranjskoj županiji planira cijepiti 3.800 osoba, i to drugom dozom Pfizerova cjepiva. Jedan od cjepnih punktova je u Valpovu.

Valpovo je među 6 gradova i općina s cijepnim punktovima u Osječko-baranjskoj županiji. Ovoga se vikenda cijepe osobe koje su prvu dozu već primile. Ispred valpovačke sportske dvorane nema gužve.

- To je za mene vrlo pozitivno jer se ne prave gužve i sve ide kako treba. Odlučio sam se cijepiti radi sebe i radi drugih, govori građanin Valpova.

Kako bi se izbjegle gužve, građani na cijepljenje drugom dozom dolaze u istom terminu u kojem su se cijepili prije 6 tjedana. Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu i potvrdu o primljenoj prvoj dozi cjepiva.

- Danas dolaze ljudi koji su prije 6 tjedana primili isto u ovoj dvorani na punktu 1. dozu Pfizera i sad dolaze na 2. dozu. Sve ide po planu, govori Kristina Hibler Han, dr. med., NZJZ Osječko-baranjske županije.

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji obrađena su 274 uzorka i utvrđeno je da su 2 osobe pozitivne na koronavirus. Trenutačno je jedna osoba hospitalizirana, a 406 ih je u samoizolaciji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!