13:25 / 18.01.2020.

Autor: B.V.M./HRT/Hina

Član Glavnog odbora HSS-a iz Gline Dražen Pejaković dao ostavku

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Član Glavnog odbora HSS-a iz Gline Dražen Pejaković dao ostavku na stranačke funkcije i prekinuo svoje članstvo
Član Glavnog odbora HSS-a iz Gline Dražen Pejaković dao ostavku na stranačke funkcije te se iščlanio

Nakon 10 godina aktivnog stranačkog rada član Glavnog odbora HSS-a, predsjednik glinskog HSS-a i član Županijske organizacije HSS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji Dražen Pejaković dao je ostavku na sve funkcije u toj stranci zbog neslaganja s politikom stranačkog predsjednika i čelništva.

Pejaković je izvijestio da je nekoliko puta izražavao neslaganje s politikom predsjednika i čelništva stranke pa se i na svibanjskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a lani izjasnio protiv izlaska iz Europske pučke stranke (EPP) i izrazio sumnju za ulazak u Amsterdamsku koaliciju.

Zadovoljan je s desetak godina članstva i doprinosa u HSS-u, posebice jer se zauzimao za mnoge projekte i rješavanje životnih problema sugrađana u Sisačko-moslavačkoj županiji, od potpore mladima i inovatorima do zaštite od poplava i projekata za graničnu policiju MUP-a.

Na prošlim lokalnim izborima na koalicijskoj listi izborili smo se za mjesto gradskog vijećnika. Pritom sam se zalagao za koaliciju HSS-a s konzervativcima HKS-a Ruže Tomašić s čijim sam članovima surađivao godinama, što nije odgovaralo nekim krugovima u stranci, rekao je.

Podsjetio je na to da je kao predsjednik izborne komisije na skupštini HSS-a 2016. upravo on proglasio Krešu Beljaka predsjednikom stranke.

- Nisam stranku iskoristio, kao neki, za posao u državnoj upravi i tvrtkama, županiji ili raznim ustanovama i nisam nikome ništa dužan, dodao je.

Također, osudio je štetnu izjavu šefa HSS-a Kreše Beljaka u kojoj opravdava udbaške likvidacije.

Dosadašnjim kolegama u stranci poželio je uspješan rad te je najavio da će u Gradskom vijeću Gline rad nastaviti kao nezavisni vijećnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!