Članovi narkobandi iz BiH uhićeni na Srednjacima

14.09.2022.

16:47

Autor: HTV/Vijesti

 Zagreb: Kriminalistička policija u istrazi stambene zgrade na Srednjacima

Zagreb: Kriminalistička policija u istrazi stambene zgrade na Srednjacima

Foto: Zagreb: Kriminalistička policija u istrazi na Srednjacima / Jurica Galoic

Dvojica državljana BiH, navodno članovi narkobandi iz te države, uhićena su na zagrebačkim Srednjacima. Sumnjiče se da su nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom miješali, vagali i pakirali. U velikoj akciji policije bili su policajci naoružani dugim cijevima, a pretragom su pronađene veće količine različitih droga, oružje i streljivo. Slučaj je komentirao ministar unutanjih poslova Davor Božinović. 


- Niz godina hrvatska policija surađuje s drugim državama i nositelj je borbe protiv organiziranih kriminalnih skupina na ovom prostoru, ispred Europola - i vrlo je uspješna. Zadnjih godina uhićeno preko 200 pripadnika organiziranih kriminalnih skupina primjerice iz Srbije i Crne Gore. To je jedan ozbiljan posao. Ovo je akcija koja je bila u suradnji sa susjednim policijama, ali nije učinjena 'ad hoc', kazao je Davor Božinović.

Dodao je kako se već izvjesno vrijeme prate "ti ljudi i njihovi kontakti" te se pretpostavlja da će se otvoriti i neka nova kriminalistička istraga.

- Ne treba imati iluzije da se kriminalci iz drugih država ne kreću Hrvatskom, ali hrvatska policija je i u ovom slučaju pokazala visoku učinkovitost i profesionalnost. Oni su tek uhićeni, slijedi istraga koja će dati odgovore, dodao je Božinović. Kazao je kako hrvatsku policiju prvenstveno zanima odgovor na pitanje je li se radilo o kakvoj ugrozi prema građanima ili objektima u Hrvatskoj.

Naglasio je kako "svaki ozbiljni kriminal" ima prekograničnu dimenziju te ponovio da građani Hrvatske mogu biti sigurni. Kao primjer je naveo da na jednog Hrvata u sezoni dolazi pet turista, te naglasio da je hrvatska policija dokazala kako se može nositi s tim. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!