12:42 / 07.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Čobanijada u Podcrkavlju moguće novo veliko žarište zaraze

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri vezana uz svatove koji su do sada rezultirali s oko 40 zaraženih, dok se jedan odnosi na čobanijadu.
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su četiri vezana uz svatove koji su do sada rezultirali s oko 40 zaraženih, dok se jedan odnosi na čobanijadu koja bi mogla biti novo veliko žarište zaraze.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

- S obzirom na to da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s čobanijadom u Podcrkavlju 27. lipnja, na kojoj je bilo puno sudionika, molimo sve koje su tamo bili da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri, apelirao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

O svemu je, kazao je, izviješćen i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Bošnjaković je potvrdio da slučaj vezan za učiteljicu iz Đakova koja je pozitivna na koronavirus, a predaje u Osnovnoj školi Sikirevci prolazi za sad dobro. Kaže kako su nalazi dvadesetak kontakata učiteljice, među kojima su učenici i djelatnici školskog tajništva, nakon prvog kruga testiranja bili negativni.

Na području Brodsko-posavske županije prema podacima Stožera civilne zaštite trenutačno je 38 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od početka pandemije izazvane koronavirusom u ovoj su županiji zaražene ukupno 83 osobe, jedna je preminula.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na terenu županijski Stožer civilne zaštite uputio je apel svim organizatorima javnih i društvenih okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja takvih događaja. Podsjećaju na potrebu maksimalnog poštovanja preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!