20:59 / 14.05.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Ćorić: Ime nasljednika Martine Dalić u sljedećim danima

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jutarnji list Čorića navodi kao osobu koja je najizglednija da preuzme funkcije potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva.
Ministar energetike i okoliša Tomislav Ćorić izjavio je po izlasku iz Vlade da će ime nasljednika dosadašnje ministrice gospodarstva Martine Dalić, kada bude poznato, objaviti premijer Andrej Plenković te kako vjeruje da će ono biti poznato u sljedećim danima, sljedeći tjedan.

Naime, nakon ostavke Martine Dalić u Banskim dvorima održan je višesatni sastanak na kojem je Andrej Plenković razgovarao sa svojim bliskim suradnicima -  ministrima u vladi - Tomislavom Tolušićem, Tomislavom Ćorićem, Olegom Butkovićem, Goranom Marićem i Davorom Božinovićem. U banskim dvorima bili su i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner i predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić. Iako nitko od njih nije želio komentirati sadržaj sastanka, za pretpostaviti je da se razgovaralo o budućim koracima nužnim za fuinkcioniranje vlade i vladajuće većine, te o potencijalnom nasljedniku Martine Dalić. 

Jutranji list večeras Ćorića navodi kao osobu koja je najizglednija da preuzme funkcije potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, a da bi na njegovo mjesto mogao doći trenutni državni tajnik u ministarstvu energetike Mario Šiljeg.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!