12:01 / 16.01.2018.

Autor: HRT

Ćorić: Kraj 2018. dočekati spremni u kontekstu gospodarenja otpadom

-

-

Foto: - / -

Ćorić je rekao da je sustav gospodarenja otpadom proteklih godina doživio preinake, a državne su vlasti u posljednjih sedam mjeseci jasno zadale smjer kojim se želi ići.
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u Krapini kako je sustav gospodarenja otpadom proteklih godina doživio preinake, a državne su vlasti u posljednjih sedam mjeseci jasno zadale smjer kojim se želi ići.

U Krapini je potpisao ugovor o financiranju reciklažnog dvorišta za općinu Zlatar Bistricu. U proteklih pola godine u Hrvatskoj su sklopljena 42 takva ugovora, traje poziv općinama i gradovima za nabavu spremnika, a zatvorit će se i neka odlagališta.

Od razvrstavanja otpada na razini kuće, do nabave spremnika u koje idemo u roku od mjesec dana, izgradnje komplicirane infrastrukture, sortirnica, nabave vozila u koju idemo u drugom kvartalu. Želimo učiniti sve da kraj 2018. Hrvatska dočeka spremna u kontekstu gospodarenja otpadom, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!