17:33 / 16.04.2018.

Autor: D.P./Hina

Ćorić najavio češće informiranje o kvaliteti vode i zraka u Slavonskom Brodu

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Brođani traže od Vlade da imenuje povjerenika koji će ih barem jednom mjesečno izvještavati o kvaliteti vode i zraka. Svojih deset zahtjeva jutros su dostavili Vladi.
Nakon onečišćenja pitke vode u Slavonskom Brodu i prosvjeda u Zagrebu, Brođani traže od Vlade da imenuje povjerenika koji će ih barem jednom mjesečno izvještavati o kvaliteti vode i zraka. Svojih deset zahtjeva jutros su dostavili Vladi. Među ostalim, zahtijevaju ažurirane i točne podatke te češće kontrole vode i zraka u svojem gradu. Odgovorio im je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, koji smatra da komunikacija mora biti bolja. 

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je da će informiranje o kvaliteti vode i zraka u Slavonskom Brodu biti malo češće i izravno, te najavio da je ministar zdravstva Milan Kujundžić preuzeo na sebe taj dio obveza. "U kontekstu tog problema, jer nije riječ samo o problemu informiranja, Ministarstvo zdravstva će na određeni način iskoračiti, a ministar Milan Kujundžić je preuzeo na sebe taj dio obveza", istaknuo je Ćorić.

"Vjerujem kako će vrijeme pokazati da smo spremni na realizaciju svih koraka potrebnih za povećanje kvalitete života građana Slavonskog Broda te da će se nastaviti proces plinofikacije i modernizacije rafinerije u Bosanskom Brodu, što će značiti i čišći zrak za građane Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije", poručio je Ćorić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!