11:11 / 04.01.2018.

Autor: HRT

Ćorić: Novi ravnatelj NP Plitvička jezera je izbor stručnog povjerenstva

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Ćorić je istaknuo da je stručno povjerenstvo njegova ministarstva ocijenilo Kovačevića kao najboljeg kandidata.
Tomislav Kovačević na mjestu novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera izbor je stručnog povjerenstva Ministastva zaštite okoliša i energetike. Izjavio je to ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić uoči sjednice Vlade RH komentirajući ostavku Darka Milinovića na mjesto predsjednika ličko-senjskog HDZ-a nakon što je Ćorić novim ravnateljem NP-a imenovao Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a. 

Ministar zaštite okoliša i energetike istaknuo je da je stručno povjerenstvo njegova ministarstva ocijenilo Kovačevića kao najboljeg kandidata.

I neki drugi ministri komentirali su sukob oko imenovanja ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera, pri čemu smatraju da to ipak neće negativno utjecati na stanje u HDZ-u. Ministar uprave Lovro Kuščević kaže da je HDZ kompaktan i čvrst te da će se neki manji problemi nadići. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je samo da je Dado (Milinović) bio odličan župan.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da nije upoznat s detaljima oko izbora novog ravnatelja Nacionalnog parka, ali uvijek treba odabrati najbolje. Milinović je istaknuti član HDZ-a, ocijenio je Kujundžić dodavši kako ne odobrava drastične poteze, kao što je ostavka na čelno mjesto županijske organizacije stranke i dodaje da je potrebno razgovarati. Na pitanje je li to udarac premijeru Andreju Plenkoviću odgovorio je kako ne vjeruje da se išta ozbiljno događa i da neće biti velikog sukoba u HDZ-u.

Kovačević: Izabran sam kao najbolji kandidat za ravnatelja Nacionalnog parka

Novi ravnatelj NP Plitvičkih jezera Tomislav Kovačević, zbog čijeg je imenovanja vodstvo ličko-senjskoga HDZ-a dalo ostavku, rekao je kako ne razumije predsjednika županijskoga HDZ-a Darka Milinovića koji je od njega zatražio da odustane od kandidature za ravnatelja iako ga je, dodao je, stručno povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike na javnom natječaju izabralo kao najboljeg kandidata.

"Sve i da želim povući kandidaturu za ravnatelja Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, to više ne mogu jer više nisam kandidat, nego imenovani ravnatelj", rekao je Kovačević neposredno nakon što mu je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike uručilo rješenje o imenovanju.

Tomislav Kovačević rekao je kako mu taj "lokalni politički komplot nije jasan". "Bio je raspisan natječaj i ako poštujemo propise ove zemlje, treba prihvatiti zaključak stručnog povjerenstva koje je razgovaralo s osam od 13 kandidata koji su ušli u uži izbor jer su zadovoljili sve administrativne uvjete", podsjetio je Kovačević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!