12:24 / 04.01.2021.

Autor: V.G./HRT

Ćorić odgovorio na pitanje gdje su kontejneri

-

-

Foto: - / -

Još će 41 kontejner do kraja tjedna doći na područje Sisačko-moslavačke županije, rekao je.
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić kazao je na pitanje novinara da Ravnateljstvo državnih robnih zaliha raspolaže s 289 kontejnera, ali da su ove godine Hrvatsku pogodile tri katastrofe.

- Od ožujka je 281 kontejner dan na raspolaganje bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama za potrebe povezane s pandemijom bolesti COVID-19, 76 ih je dano Zagrebu i Zagrebačkoj županiji nakon potresa u ožujku, preostali 81 poslan je u Sisačko-moslavačku županiju. Ravnateljstvo robnih zaliha pokrenulo je 22. prosinca nabavku te će još 41 kontejner do kraja tjedna doći na područje Sisačko-moslavačke županije, rekao je.

- Ravnateljstvo raspolaže i sa 1 600 šatora, za smještaj ukupno 25 tisuća ljudi, ali ni za šatore, ni za vreće za spavanje nije bilo zahtjeva, kazao je Ćorić. Ne zna koliko je kontejnera za smještaj stiglo iz inozemstva.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je da je više od 1100 vojnika dosad sudjelovalo u procesu koji je započeo angažmanom na stabilizaciji sustava, prohodnosti cesta i uklanjanju opasnih dijelova građevina i građevinskog materijala koji se našao na putu.- To neće biti izmjene i dopune zakona, to će biti uredba sa zakonsom snagom koja će proširiti opseg i ingerenciju na potresom stradalo područje, a tim ljudi koji je radio zakon pristupa jednom puno većem zahvatu jer ćemo spram ovoga što se dogodilo u Sisačko-moslavačkoj županiji morati mijenjati i podzakonske akte, rekao je ministar Darko Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!