15:51 / 22.09.2020.

Autor: B.A./HRT

Ćorić: U nekoliko navrata bio sam gost u Kovačevićevom klubu

-

-

Foto: - / -

Ministar Ćorić rekao je da su se on i Kovačević zadnji put vidjeli prije par tjedana.
Ministri su danas, dolazeći na sjednicu užeg kabineta Vlade, odgovarali na pitanja o predsjedniku uprave Janafa Draganu Kovačeviću, jednom od uhićenih u novoj korupcijskoj aferi.

- Gospodina Kovačevića znam od 2013. prije svega po ekonomskim pitanjima u toj fazi, a onda, s obzirom na to da sam bio resorni ministar u njegovom resoru, družili smo se čitav niz puta. U nekoliko navrata bio sam i gost u njegovom klubu, rekao je ministar gospodarstva i bivši ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, dodavši da su se zadnji put vidjeli prije par tjedana.

Je li bilo zlouporabe vlasti u istrazi afere Janaf?
Božinović u Dnevniku: Istražuje se curenje podataka
Ostavka Barišića na dužnost predsjednika županijskog HDZ-a
Otvoreno o ključnom problemu u borbi protiv korupcije

Ćorić je rekao da je s obzirom na statutarne odredbe Janafa potrebno imenovati osobu koja će obnašati dužnosti do izbora novog predsjednika putem javnog natječaja, koji će biti održan čim to bude moguće.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je da s Kovačevićem nije imao kontakte, a niječno je odgovorio i na pitanje o eventualnim druženjima.

- Nisam baš ja od takvih druženja, rekao je Banožić.

Na pitanje hoće li vojno izaslanstvo osim u Francusku ići i u ostale zemlje koje su ponudile vojne zrakoplove odgovorio je da su u kontaktu sa svim ponuđačima.

- Riječ je o periodu validacije gdje se pokušava iskomunicirati najbolja i konačna ponuda, to je putovanje u cilju toga, odgovorio je Banožić.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat na pitanje je li bio u "klubu" Dragana Kovačevića odgovorio je:

- Na mjestu koje vi zovete klub ja nikad nisam bio.

- Niti znam gdje je niti sam ikad tamo bio, dodao je.

Rekao je da je s Kovačevićem bio jednom na jednoj međunarodnoj konferenciji dok je bio ministar gospodarstva.

- U ovom mandatu s gospodinom Kovačevićem nisam imao prilike razgovarati, poručio je.

I ministar financija Zdravko Marić rekao je da nije bio u tom klubu, a na pitanje o javnoj nabavi rekao je da se očito nešto treba promijeniti - i zakonski i provedbeno.

Da u "klubu" nije bio rekao je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek rekla je da Kovačević i ona nisu bili u kontaktu, osim što misli da su jedno vrijeme živjeli u istoj zgradi. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković također je rekla da nije bila u kontaktu s Kovačevićem i da nije išla na druženja s njim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!