16:31 / 26.05.2020.

Autor: Vijesti u 17/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Ćorićeva izjava o korespondenciji novinara podignula prašinu

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković otklonio je mogućnost da se prati komunikacija novinara.
Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić komentirajući situaciju vezano za Inu prozvao je novinara Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskoj grupi. Poručio mu je kako zna da se u komunikaciji s novinarima protivio imenovanju jednog člana uprave Ine. Premijer Andrej Plenković otklonio je mogućnost da se prati komunikacija novinara.

- Došao sam do zaključka zato što ste u jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate, a hvala Bogu mi svi znamo novinare, izrazili nezadovoljstvo izborom članova Uprave Ine, odnosno izborom mojih članova Uprave Ine. Dakle vi kao osoba koja se ipak rubno bavi naftnim biznisom... nemate puno informacija, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

- Ovdje imamo situaciji da očito vladajući prate novinare... kako god bilo, ovo je skandalozno, poručio je Mostov Nikola Grmoja.

- Nikakav uvid u bilo čiju korespondenciju, a kamoli novinarsku bilo koga u Vladi ili uopće bilo koga ne može biti. Nema nikakvog slušanja bilo koga, da to uklonimo u korijenu, da iščupamo u korijenu, poruka je premijera Andreja Plenkovića.

Ćorić u Temi dana o sukobu s Krešićem

Urednik Teme dana Branko Nađvinski pitao je Ćorića zašto je danas išao na taj napad?

- Ja ću se još jednom vratiti na tezu s kojom sam ušao u razgovor s vama. Moguće je da sam u dijelu razgovora bio indiskretan. Međutim, ukoliko se pogleda svih tih 40 i nešto minuta razgovora, jasno će biti svakom promatraču da nisam bio u mogućnosti, referirati se na pitanja koja su mi postavljena. Da sam bio prekidan, da je druga strana koristila izraze poput "forsiranje nafte prema Mađarskoj". Poput, evo ovoga, "netko je potpisao nešto pa je ostao u Upravi, a netko nije". Da li se netko drugi protivio, da li sam ja nekoga gurao u to, itd. Dakle, današnja moja reakcija nije se trebala dogoditi u onom dijelu, u kojem sam se referirao na informaciju koju sam dobio, međutim, još jednom, interesi Hrvatske, u INA-i, od 2016. godine pa naovamo brane se na čitavom nizu frontova, ističe ministar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!