16:26 / 15.10.2020.

Autor: M.M./Hina

"Corona party" u splitskom Kampusu

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Splitski su se studenti jučer u većem broju okupili u Kampusu, gdje su organizirali zabavu na otvorenom, zbog čega je intervenirala policija.
Valjda po uzoru na zagrebačke mlade, koji se tijekom krize izazvane koronavirusom okupljaju ispred HNK, splitski su se studenti jučer u većem broju okupili u Kampusu, gdje su organizirali zabavu na otvorenom. Zbog toga je intervenirala policija, koja je dvojici studenata napisala prekršajnu prijavu.

-
Koronavirus - najnovije informacije   

U splitskoj policiji kažu da su sinoć zaprimili dojave o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, nakon čega su na teren poslali svoje službenike. Policajci su zatim studente upozorili da ne narušavaju javni red i mir, nakon čega su se mladi udaljili, no ne zadugo. Policija je nakon kraćeg vremena ponovno dobila dojavu da se na istom mjestu galami.

Policajci su tada u remećenju javnog reda i mira zatekli 20-godišnjaka, koji se oglušio na upozorenja službenika i pritom ih vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju, gdje je zadržan zbog alkoholiziranosti.

Policija je postupala i prema 19-godišnjaku, koji je isto u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir, zbog čega je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrežnjavanja.

- Protiv obojice će se podnijeti optužni prijedlog prema Zakonu o narušavanju javnog reda i mira. Obzirom da su u zadnje vrijeme zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na području Kampusa, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, posebno u večernjim satima, kažu u splitskoj policiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!