20:08 / 26.02.2020.

Autor: B.A./HRT

Ćorušić: Vjerojatno će biti još oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Ćorušić je rekao da treba smiriti javnost i da nema mjesta panici
Ravnatelj KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić rekao je da će se vjerojatno pojaviti još slučajeva oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije
Broj umrlih u Italiji popeo se na 12
Hrvatski konzul u Milanu: Život se normalno odvija, nema panike

Tijekom današnjeg dana objavljeno je da je potvrđen treći slučaj zaraze u Hrvatskoj.

- Hrvatska je dio svijeta, ovo je danak globalizaciji, toga moramo biti svjesni. Samo moramo smiriti javnost, ne radi se o posebnoj situaciji, rekao je Ćorušić večeras u HRT-ovoj emisiji Tema dana, ali i dodao da nema mjesta panici niti potrebe za velikom opskrbom. Rekao je da se radi o virusu sličnom gripi.

- Samo su naivni vjerovali da Hrvatska može izbjeći bilo koji oblik zaraze koronavirusom, rekao je Ćorušić.

Rekao je da su sukladno dogovorima s kriznim stožerom poduzeli niz aktivnosti. To uključuje označavanje prostora gdje bi eventualno smjestili veći broj ljudi i izolirali ih, no naglasio je da za to vjerojatno neće biti potrebe.

- Ove priče o karanteni na Rebru nemaju smisla. Nema karantene. To je prostor koji je predviđen da bi eventualno, u slučaju šire opasnosti nego što će biti, imali rezerviran prostor koji bi se lako mogao prenamijeniti. Samo to, rekao je Ćorušić, dodajući da se operacije na Rebru i dalje obavljaju.

Ćorušić je rekao da dio pacijenata skriva da su bili u Italiji. Jedan je ipak rekao da je bio u Veneciji prije tjedan dana i za njega se čekaju rezultati koji bi trebali biti poznati sutra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!