09:07 / 20.07.2020.

Autor: HRT

COVID-19 u Hrvatskoj - najnovije informacije

Arhviska fotografija, ilustracija, foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Arhviska fotografija, ilustracija, foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Hrvatskoj je u ponedjeljak potvrđeno 25 novih slučaja zaraze koronavirusom.
U Hrvatskoj je u ponedjeljak potvrđeno 25 novih slučaja zaraze koronavirusom, što znači da je aktivnih slučajeva 1150, a dvije su osobe preminule, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.- Aktivnih je slučajeva 57 manje nego jučer, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Od 25. veljače i prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj do danas zabilježeno je 4370 osoba zaraženih novim koronavirusom.

- Nažalost, u protekla 24 sata imamo dvije preminule osobe, što nam daje ukupan broj od 122 preminule osobe od početka epidemije. Preminule su dvije ženske osobe u Puli, jedna je 1941. godište uz pozitivan komorbiditet, a druga 1939. godište uz komorbiditet i niz kroničnih i patoloških stanja, ni jedna osoba nije bila na respiratoru, kazao je Beroš.

Ukupno su testirana 104.132 uzorka, samo u 24 sata 1028. Pozitivnih je nalaza 4,20 posto. Hospitaliziranih pacijenata je 147, od kojih je devet na respiratoru.

- Do danas se oporavilo ukupno 3098 osoba, što je 80 više nego jučer, rekao je Beroš.

U protekla 24 sata iz bolnice je otpušteno 990 osoba, što je 11 više nego jučer, a oporavljenih kod kuće je ukupno 2108, tj. 71 više u odnosu na jučer.Na prijedlog Vukovarsko-srijemske županije donesena je odluka kojom se svadbene svečanosti mogu održavati samo u krugu najuže obitelji. Ta mjera stupa danas na snagu i vrijedi do 4. kolovoza. Opširnije o mjerama i izvještaju stožera pročitajte ovdje.

Pojedinačne izvještaje županijskih stožera civilne zaštite pročitajte na www.hrt.hr/koronavirus.

Ni diljem svijeta koronavirus ne posustaje. Preminulih je više od 609 tisuća, a zaraženih 14,5 milijuna, najviše u SAD-u. Slijede Brazil, Indija i Rusija. Nadu u spas daju cjepiva - kojih se trenutačno razvija i testira više od stotinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!