13:33 / 18.11.2020.

Autor: D.M./HRT

COVID-om zaraženo 296 korisnika zagrebačkih domova

-

-

Foto: - / -

U Studiju 4 o stanju u zagrebačkim domovima gostovala je pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.
Prema jučerašnjem izvješću Nastavnog zavoda "Doktor Andrija Štampar" u zagrebačkim domovima umirovljenika preminulo je 7 korisnika, a koronavirusom se unutar 24 sata zarazilo 14 korisnika. Ima i zaraženih djelatnika.

➡️ Danas 3.251 novi slučaj zaraze, preminulo 38 osoba
➡️ Sve o koronavirusu

- Na području Grada Zagreba djelluje 79 pružatelja socijalnih usluga smještaja za starije osobe i u njima je smješteno 6549 korisnika je u njima smješteno. Prema jučerašnjim podacima 296 osoba pozitivno je na koronavirus. Od toga su 202 osobe iz zagrebačkih domova kojima je osnivač Grad, i 94 u privatnim domovima, izjavila je u Studiju 4 pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.Demantirala je informacije da je došlo do proboja virusa u sve zagrebačke domove. Riječ je o dvadesetak domova, što privatnih, što gradskih. Čak su 202 zaražena u gradskim domovima - asimptomatski bolesnici. Njih 19 je na bolničkom liječenju, a ostali imaju blaže simptome, kazala je. Naglasila je kako se od početka pandemije pazi na stariju populaciju i sva se stanja odmah tretiraju kao COVID. Testirano je ukupno 5200 djelatnika i korisnika domova. Sva se testiranja obavljaju u domovima, osim ako korisnik nije na bolničkom liječenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!