17:13 / 07.11.2018.

Autor: P.F./HRT

Crkvena zvona u cijeloj Hrvatskoj za Vukovar - 18.11. u 18:11

-

-

Foto: - / -

Osim odavanja počasti žrtvama to je i poziv na molitvu cijeloj Hrvatskoj. U samostanu sv. Filipa i Jakova predstavljen je i zid križeva na koji hodočasnici mogu postaviti križeve iz svojih krajeva.
Na dan sloma herojske obrane Vukovara, 18. studenoga, crkvena zvona u cijeloj Hrvatskoj trebala bi se oglasiti točno u 18 sati i 11 minuta. Inicijativa je to vukovarskoga franjevca Ivice Jagodića pod nazivom "Zvon za Vukovar" . Osim odavanja počasti žrtvama - to je i poziv na molitvu cijeloj Hrvatskoj. U samostanu sv. Filipa i Jakova predstavljen je i zid križeva na koji hodočasnici mogu postaviti križeve iz svojih krajeva.

Ovom inicijativom želimo pozvati sve one koji toga dana ne mogu doći u Vukovar i da se odazovu na molitvu. Molit ćemo u 18 sati i 11 minuta za sve one koji su iz svoga džepa morali izvući bijellu maramicu ili pokazati nešto bijelu poput ručnika kada su morali izaći iz svoga ognjišta iz svoga grada, najavio je Ivica Jagodić, župnik i gvardijan župe sv. Filipa i Jakova, Vukovar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!