13:11 / 21.09.2018.

Autor: D.M./HRT

Crnogorski tisak: Morinjskim logorašima isplaćena odšteta

Foto: arhiva

Foto: arhiva

Foto: - / -

Pravni zastupnik morinjskih logoraša kazao je da je nalog suda potpuno izvršen i da je njegovim klijentima isplaćen svaki cent, odnosno točno 1,43 milijuna eura.
Crna Gora podmirila je sve svoje obveze prema bivšim zatočenicima koji su bili zatvoreni i mučeni u logoru Morinj u Boki kotorskoj ranih devedesetih godina, isplativši im gotovo milijun i pol eura na temelju pravomoćnih presuda, piše crnogorski tisak.

Pravni zastupnik morinjskih logoraša Zdravko Begović kazao je za dnevnik Dan da je nalog suda potpuno izvršen i da je njegovim klijentima isplaćen svaki cent, odnosno točno 1,43 milijuna eura. Begović je, međutim, dodao da to nije kraj kada se radi o zahtjevima po tužbama vezanim uz logor Morinj u kojem su 1991. i 1992. bili zatočeni  državljani Hrvatske nakon srpsko-crnogorske agresije na dubrovačko područje 1991.

Zastupnik je rekao da su njegovi klijenti, njih 220, nakon što su primili naknadu za zlostavljanje i mučenje, podnijeli su nove tužbe protiv Crne Gore zbog umanjenja poslovne sposobnosti i životnih aktivnosti. Visina zahtjeva po tim novim tužbama pojedinačno iznosi od deset do 15 tisuća eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!