14:24 / 26.02.2020.

Autor: HINA/HRT

Croatia Airlines leti u sva svoja europska odredišta

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Croatia Airlines obavlja sve planirane letove u europska odredišta te prati razvoj situacije s koronavirusom i poduzima potrebne mjere, priopćeno je iz nacionalne aviokompanije.
Croatia Airlines obavlja sve planirane letove u europska odredišta te prati razvoj situacije s koronavirusom i poduzima potrebne mjere, priopćeno je iz nacionalne aviokompanije.

"Prateći aktualnu situaciju s koronavirusom, hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines nastavlja obavljati sve planirane letove u sva europska odredišta", kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako se u kompaniji od 23. siječnja kontinuirano prate i poštuju preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, udruge Star Alliance, Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) te drugih hrvatskih i međunarodnih nadležnih institucija i udruga u vezi s aktualnom situacijom oko koronavirusa.

Ured za upravljanje kriznim situacijama i izvanrednim događajima Croatia Airlinesa aktivno prati razvoj situacije te kontinuirano planira i poduzima sve potrebne korake kako bi se zdravstvena sigurnost putnika, članova posade zrakoplova i svih drugih zaposlenika tvrtke zadržala na najvišoj mogućoj razini, kažu u CA-u.

"O svim aktualnim informacijama i novim saznanjima u vezi s korona virusom u Hrvatskoj i inozemstvu kompanija kontinuirano obavještava svoje zaposlenike, savjetujući potrebne mjere i oblike ponašanja.

Do danas je zaposlenicima tvrtke izdano šest internih priopćenja i naputaka, a u početku veljače je svim zaposlenicima koji u svakodnevnom radu dolaze u izravan kontakt s putnicima podijeljena dodatna zaštitna oprema", kaže se u priopćenju.

Uz to su u sklopu operativnih priručnika tvrtke propisane procedure i postupci za slučaj uočavanja infektivne bolesti kod članova posade ili putnika, a kompanija je istodobno u stalnom i izravnom kontaktu sa svim zračnim lukama u koje slijeću njezini zrakoplovi zbog koordinacije postupaka i procedura u vezi s mogućom pojavom zaraženih osoba koronavirusom. Za slučaj potrebe tvrtka raspolaže i sredstvima za dezinfekciju i dezinsekciju zrakoplova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!