14:44 / 02.05.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Croatia Airlines uveo cjelogodišnju zračnu liniju München - Osijek

Cjelogodišnja zračna linija München - Osijek

Cjelogodišnja zračna linija München - Osijek

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Croatia Airlines od ponedjeljka leti na liniji München - Osijek, letovi će biti dva puta na tjedan tijekom cijele godine, a na liniji će prometovati zrakoplov Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala, priopćili su iz Croatia Airlinesa. 

Croatia Airlines tu je liniju uspostavio zimi 2021. godine, prvi put u povijesti tvrtke, na inicijativu Osječko baranjske županije, Grada Osijeka, TZ Osječko baranjske županije, TZ grada Osijeka i Zračne luke Osijek.

Letovi su obavljani od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja ove godine, a zahvaljujući izvrsnoj suradnji svih sudionika u ovom projektu, ostvarenim rezultatima te kvalitetnoj tržišnoj potražnji za letovima otvoren je prostor za unapređenje linije, te je dogovoreno da linija postane cjelogodišnja, kaže se u priopćenju.

- Ovim zajedničkim projektom kreirana je nova i kvalitetna usluga, koja pruža izravnu zračnu povezanost istoka Hrvatske s inozemstvom, a putnicima na ovoj liniji pružaju se i mogućnosti priključnih letova iz Münchena u odredišta diljem svijeta, kaže se u priopćenju nacionalne zrakoplovne tvrtke.

Uvođenje cjelogodišnje linije Osijek München sastavni je dio ovogodišnjeg reda letenja Croatia Airlinesa u sklopu kojeg tvrtka planira izravno povezivati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, a pritom će zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika ukupno letjeti na 41 međunarodnoj liniji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!