15:05 / 25.11.2020.

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/HRT

Crvene klupe - simbol podrške protiv nasilja nad ženama

-

-

Foto: - / -

Tri crvene klupe u vrtu kampusa Sveučilišta u Dubrovniku - na taj su način studentice i nastavnice Odjela za umjetnost i restauraciju dale doprinos borbi protiv nasilja nad ženama.
Crvene klupe u svijetu simbol su borbe protiv nasilja nad ženama. Crvena boja i snažne poruke stižu i iz Dubrovnika - i to sa Sveučilišta.

Tri crvene klupe u vrtu kampusa Sveučilišta u Dubrovniku - na taj su način studentice i nastavnice Odjela za umjetnost i restauraciju dale doprinos Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama. Žele senzibilizirat javnost - jer nasilje se ne događa drugima, prisutno je među nama.

- Mi smo danas htjele poslati poruku - nasilje nad ženama mora se zaustaviti, a svi mi moramo dat doprinos bitci, rekla je Lucia Emanuele, pročelnica Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku.

Na poticaj pročelnice Odjela, sve su odradile žene. Obrusile i obojale klupe te dodale instalaciju - crvene cipele, simbol zlostavljanih i ubijenih žena. Umjetnički pristup i snažne poruke.

Sve su odradile same - no važno je da u borbi protiv nasilja nad ženama imaju potporu i razumijevanje muških kolega.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!