Čudo od dječjeg igrališta u Sračincu

18.02.2021.

16:59

Autor: Ivica Grudiček/Regionalni dnevnik/HRT

Buduća fontana na igralištu

Buduća fontana na igralištu

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Za razliku od mnogih hrvatskih općina u Sračincu pored Varaždina pravi je 'baby boom'. Već godinama više je rođenih nego preminulih, a mnoge mlade obitelji tamo su pronašle svoj dom. Doznajemo kako se tamo gradi vjerojatno najveće i najsadržajnije dječje igralište u zemlji.

Općina Sračinec ima oko pet tisuća stanovnika. Prostire se na 24 km2 i naslanja se na grad Varaždin. Sračinec se može pohvaliti po vjerojatno najvećem dječjem igralištu u regiji - prostire se na 10.000 m2 i stoji nevjerojatnih osam milijuna kuna.

- Prije svega orijentirali smo se na europska sredstva. Želite li uzeti novce europi ili ne, jeste li sposobni ili ne?. Dobili smo odobrenje EU fondova od 6,133 milijuna kuna i preko Ministarstva regionalnog razvoja još oko milijun kuna, načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec.

Park igralište imat će fontane, umjetni potočić, razna igrala, tobogane, pozornicu na kojoj će se izvoditi predstave, igralište za odbojku, teren za boćanje i fitness teren. Nakon pet godina projektiranja i planiranja igralište Velika graba bit će otvoreno za nekih mjesec dana. Trenutačno se obavljaju posljednji estetski radovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!