10:37 / 13.04.2018.

Autor: HRT

Culej optužio Richembergha da je radio za Udbu

-

-

Foto: - / -

Zastupnika GLAS-a Gorana Beusa Richembergha optužio da je radio za UDBA-u.
Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na konferenciji za novinare u Saboru izjavio je da ostaje pri svom stavu da neće podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije. Culej je zastupnika GLAS-a Gorana Beusa Richembergha optužio da je radio za UDBA-u.

"Tko je taj čovjek. On svaki trenutak svojega nazovi rada u Hrvatskome saboru koristi za uvredu Hrvatske, hrvatskih branitelja, i katoličke nam Crkve. Radi se o čovjeku, reliktu prošlosti koji javno potiče na nasilje i na mržnju. Radi se o čovjeku koji je u bivšoj Jugoslaviji zdušno i vrijedno radio za republički sekretarijat za unutarnje poslove tj. bivšu UDBA-u", rekao je Culej.  "Radi se o čovjeku koji je u svom radu koji traje već 30 godina, vrijedno progonio hrvatsku katoličku Crkvu kao i njezine predstavnike. Kao dokaz tome došao sam do informacija", dodao je. kon toga je pročitao dokumente i naveo da je kodno ime Beusa Richembergha bilo "Odisej". Novinarima je podijelio primjerke kopija koji, kaže, potvrđuju istinitost onoga što govori.
Culej je potvrdio da ostaje pri ranijoj odluci da će glasovati protiv Istanbulske konvencije. Nema predomišljanja, odgovorio je na pitanje jesu li ga u Klubu HDZ-a, koji je jutros održan, nagovorili da ipak, glasuje 'za'. Nije odgovorio je li premijeru dao do znanja da je nezadovoljan. "Što znači biti zadovoljan ili nezadovoljan, zašto bih bio zadovoljan nečim što hrvatski narod ne prihvaća i čime nije zadovoljan", uzvratio je protupitanjem. Već odavno znam prebrojati koliko ljudi stane na četvorni metar, tako da Trg bana Jelačića i Riva nisu negacija, nego potvrda da sam barem donekle u pravu, uzvratio je na opasku da provedena istraživanja o broju prosvjednika govore drugačije.

Inače, Culej je i ranije optuživao Richembergha za "udbašku prošlost", no GLAS-ov zastupnik sve je te optužbe odbacivao te ih proglašavao lažnima i klevetničkima, a putem odvjetnika najavio je i tužbe protiv portala koji su takve optužbe objavljivali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!