Čulo: Nema porasta broja pljački u poslovnice Hrvatske pošte

29.11.2018.

11:32

Autor: P.F./Hina

default error photo
Najavio je dodatno ulaganje u zaštitu pošte u zagrebačkom Središću koja je opljačkana pet puta. Prošle je godine zabilježeno 30 pljački, a ova je godina na istoj razini, rekao je.
Predsjednik uprave Hrvatske pošte (HP) Ivan Čulo rekao je da nema porasta broja pljački u poslovnice HP-a. Svake godine, kazao je, HP ulaže znatna sredstva u zaštitu, a zbog osiguranja "po svim stavkama i elementima" tvrtka ne trpi štetu.

Ipak, najavio je dodatno ulaganje u zaštitu pošte u zagrebačkom Središću koja je opljačkana pet puta. Prošle je godine zabilježeno 30 pljački, a ova je godina "na istom nivou" pa nema riječi o eskalaciji, kazao je Čulo.

To je izjavio pred novinarima prilikom preuzimanja 17 novih teretnih vozila za HP. Sukladno Razvojnoj strategiji "Pošta 2022." Hrvatska pošta pokrenula je važan investicijski ciklus usmjeren na razvoj temeljnog poslovanja.

Tijekom 2017. i 2018. nabavljeno je 190 lakodostavnih, 313 poluteretnih i 44 teretna vozila, za što Hrvatska pošta putem operativnog leasinga ulaže više od 108 milijuna kuna. U odnosu na 2016., prosječna starost vozila smanjenja je za šest godina te će nakon ove isporuke te rashodovanja starih vozila prosječna starost voznog parka Hrvatske pošte iznositi dvije godine i devet mjeseci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!